Базираната в България финтех компания  обедини сили с брокера на

...
Базираната в България финтех компания  обедини сили с брокера на
Коментари Харесай

iCard вече предлага търговия с криптовалути и метали

Базираната в България финтех компания  обедини сили с брокера на криптовалути Bitpanda , с цел да обезпечи достъп на своите клиенти до над 200 цифрови актива и 4 благородни метала.

Това е първият стадий от съдействието сред двете компании, които към този момент разискват идната фаза на взаимния си план.

Зараждане на партньорството

Сделката сред iCard и Bitpanda беше оповестена за пръв път през юли тази година и доближи до крайните консуматори при започване на ноември. Антон Лангбрук - вицепрезидент B2B комерсиална активност на Bitpanda Technology Solutions, удостовери новината, твърдейки, че потребителите на iCard към този момент могат да стартират да търгуват с редица криптовалути , измежду които и най-големите по пазарна капитализация: Bitcoin (BTC), Ehtereum (ETH), Tether (USDT), Binance Coin (BNB), Ripple (XRP) и доста други.

" Няма съперник на пазара, който може да предложи артикул с нашето качество и отговорност към регулаторно сходство, и то в подобен къс период. Партнирайки си с Bitpanda Tech, банките и финтех фирмите съумяват да посрещнат потребностите на клиентите си и да открият нов поток от доходи, като в същото време поддържат личните си стандарти за сигурност. Толкова е просто ", добави Лангбрук .

Сделката разяснява и Мария Вълева - изпълнителен шеф на iCard. Тя показа, че въвеждането на новата криптоуслуга от компанията ще направи вложенията по-достъпни за всички заинтригувани да се допрян до света на криптовалутите.

" Изключително щастливи сме, че услугата към този момент е налична за по-голямата част от нашите 2 млн. консуматори в Европа. Продължаваме да развиваме функционалностите на цифровия портфейл, като задачата ни е да предоставим опция на клиентите ни да ръководят всички аспекти на персоналните си финанси от едно универсално приложение ", съобщи тя.

Какви са спецификите?

Новият капиталов модул в iCard разрешава на потребителите да влагат в цифрови валути и благородни метали с няколко докосвания на екрана на смарт телефона си. Партньорството с Bitpanda дава опция на основаната в България финтех компания да интегрира функционалността за вложения към своите софтуерни решения, без да се постанова да построява инфраструктурата от нулата.

В резултат на това потребителите на цифровия портфейл iCard в Европа към този момент имат достъп до услугата. Към момента клиентите в България могат да се възползват единствено от вложения в криптовалути. Възможността за вложение в злато, сребро, платина и паладий (четирите благородни метала, поддържани в границите на партньорството) следва да бъде въведена на идващ стадий. Желаещите могат да стартират да влагат с минималната сума от 1 евро.

Дигиталният портфейл iCard

Едноименният цифров портфейл се отличава с редица преимущества, едно от които е интуитивният му интерфейс. Освен това, икономисва време, защото пазаруването и продаването на активи лишава броени секунди. Друго преимущество е, че клиентите могат да финансират вложенията си, от която и да е от сметките си в iCard, без да се постанова да откриват специфична капиталова сметка. А всичките им средства се съхраняват при най-строги ограничения за сигурност.

Дигиталният портфейл разрешава откриването на сметки с IBAN в разнообразни валути, осъществяването на банкови преводи в разнообразни валути и незабавни банкови преводи в евро (SEPA Instant) и лв. (Блинк), издаването на физически и виртуални дебитни карти, мигновени парични прехвърляния сред консуматори и опцията за разплащане с мобилно устройство.

Не на последно място, партньорството на iCard с Bitpanda дава опция на потребителите да навлязат в бързоразвиващия се криптовалутен бранш и да диверсифицират капиталовото си портфолио с лекост.

Възходът на iCard и Bitpanda във финансовата промишленост

iCard може да се похвали със забележителни достижения в границите на своята 16-годишна история. Компанията става член на Mastercard през 2008 година и на SWIFT две години по-късно. Целта ѝ е да направи цифровите разплащания " по-бързи и лесни от всеки път ".

Според публични данни, компанията е обработила 146 млн. преводи за 2022 година и има над 2 млн. клиенти. Издадени са 4.9 млн. карти на консуматори в цяла Европа, а екипът на iCard се състои от към 250 чиновници.

, от своя страна, е водещ състезател в криптовалутния бранш. Основана в Австрия през 2014 година, компанията цели да " преобрази метода, по който се правят вложения, като основава лесни за приложимост финансови артикули за всеки ". Bitpanda е популяризирала своите услуги до 4 млн. клиенти и разполага с повече от 700 чиновници. Освен достъпа до света на криптоинвестициите, Bitpanda дава опция за вложения в благородни метали, акции и артикули.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР